maanantai 14. tammikuuta 2013

Inspirational, Spa Life conference Englanti 2012

Miten yksi henkilö voi saada 300-päisen yleisön kylpylä operaattoreita, - tuottajia ja – henkilökuntaa pidättämään hengitystään tunnin!

Frank Dick OBE, harmaa-hiuksinen gentleman astelee salin etuosaan… mumisee jotain ja minä
nyrjäytän korvani yrittäessäni kuulla. Sanoiko hän jotain? … ja sitten kirkkaasti ja kovaa.
“Kun on nimenä Dick, sitä ei halua kovin suurella äänellä kuuluttaa” ja koko yleisö hörähtää pitkään makeaan nauruun.  He got us all!

Hänen esityksenä teemana on miten pyörittää menestyksekästä bisnestä.
“ Mitä todennäköisimmin ainoa kestävä kilpailuetu, joka sinulla on, on se että opit kaiken nopeammin kuin vastapelurisi”.( Arie de Geus) teksti ilmestyy seinälle. Ilmassa oli ahdistunutta jännitystä – odotusta – Mitä? – tätäkö minä tulin kuulemaan? Miten minä voin saavuttaa tämän? Tämä ei tule olemaan helppoa!

Hän aloittaa. Sinä itse olet vastuussa omasta suorituksestasi, siitä että olet aina paras sinä.  Olet vastuussa omasta kehityksestäsi, hyväksyä, että ole valmentaja ja hyväksyä olla valmennettavana. Olet vastuussa toisten valmentamisesta. 

Hän menee jonkun luo yleisössä. Ottaa hänen kätensä ja sanoo; “Sinulla on mahtava tiimi työskentelemässä kanssasi. Yhdessä te olette luoneet jotain hienoa ja ainutlaatuista ja saat siitä valtavan onnistumisen kokemuksen ja tunnustusta. Paistattelet menestyksessäsi ja saat suuret kiitokset hyvin tehdystä työstä. Palaat tiimisi luo hehkuen onnesta. Unohdat täysin, että se et ollut  yksin sinä, joka aikaansait onnistumisen, etkä anna tiimillesi minkäänlaista kiitosta! Luuletko, että he tulevat antamaan saman suorituksen, HEIDÄN PARHAANSA, ensi kerralla kun tarvitset sitä?”
 
Sinun tulee ja sinun täytyy vapauttaa jokainen tiimisi jäsen ottamaan itse kiinni omista vastuualueistaan. Kukaan ei nouse aamulla ylös, katso peiliin ja sano; ”Tänään menen ulos tuonne maailmaan ja mokaan totaalisesti kaiken.” Jokainen haluaa onnistua siinä mitä he tekevät. Sinun täytyy olla se valo jokaiselle tiimisi jäsenelle, joka opastaa heidät löytämään parhaimman itsessänsä. Jokaisessa kehitysvaiheessa sinun tulee heijastaa heidän sisäinen valonsa takaisin heille. Kun he ovat valmiita, ole tuuli heidän siipiensä alla, astu syrjään heidän valostansa ja anna heidän lentää ja ottaa vastuu omasta suorituksestaan. Olla paras hän, niin hyvä kuin hän vain voi olla!

Sinulla on paikkasi maailmassa, jota kukaan muu ei voi täyttää. Sinulla on tehtävä tässä elämässä joka sinun on suoritettava. Jos sinä et sitä tee, kukaan muu ei voi ottaa paikkaasi. Sinun toteutumaton missiosi tässä elämässä jättää tyhjän tilan.

Se ei tule olemaan helppoa. Jos sinulla on ollut suuria haasteita tähän mennessä, seuraavat tulevat olemaan suurempia. Vuorikiipeilyn voi oppia vain kiipeämällä vuorille. Ei tikapuita käyttäen tai vuoren ympäri kiertämällä. Putoat, yrität uudestaan. Menestyminen ei ole suora tie. Siinä on monia mutkia, kurveja ja käännöksiä, mutta se on mahdollista.

Jos sinä et sitä tee – kuka tekee? Jos et nyt – milloin sitten?  

Hän elävöitti puhettaan filmin pätkillä erilaisista urheilutapahtumista ja peleistä näyttääkseen miten maailman parhaat voittivat kilpailuissa ja saivat onnistumisensa ja menestymisensä antamalla parhaansa jokaisessa tilanteessa.
 
Hän on kuuluisa, saanut Kuningattarelta OBE mitalin, the Order of the British Empire. Hän on ollut erittäin menestynyt urheiluvalmentaja Englannissa kymmeniä vuosia. Nyt tiedän miksi.

He is inspirational!

Onnistumisia tälle uudelle vuodelle 2013 meille kaikille
Ulla-Maija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti