maanantai 19. huhtikuuta 2010

Laske kymmeneen

Kiitos kaikille median edustajille, jotka innostuitte kirjoittamaan Wellness – hyvän olon kirjastani helmikuun julkistamistilaisuuden jälkeen.

Olen tutkinut stressin ilmentymiä vuosikausia ja kokenut niitä myös itsessäni. Noin 20 vuotta sitten pitkälle edistynyttä stressin aiheuttamaa oireyhtymää nimitettiin ”Juppitaudiksi” tai Chronic fatique -syndroomaksi. Olen sieltä asti kehittänyt hoitoja, hoitola- ja itsehoitotuotteita kehon ja mielen vahvistamiseen, jotta pystyisimme ylläpitämään hyvinvointiamme stressin paineiden alla.

Wellness – hyvän olon kirjakin rakentuu tähän samaan teemaan. Kun jokin asia on itselle itsestäänselvyys, ajattelee, että kaikki tietävät tämän. Ehkä siksi olinkin yllättynyt, että ”tappajavirus” stressi otettiin niin näyttävästi esille monien lehtien palstoilla. Ilmeisesti olettamukseni oli väärä. Näin alkuun ajattelinkin käsitellä tässä blogini sivuilla näitä stressin ilmentymiä ja ehdotella niihin mahdollisia apukeinoja.

Olen jo saanut palautetta usealta taholta siitä, että kirjasta on löytynyt sopivia ja toimivia keinoja stressin kokemuksen lievittämiseksi. Kirjan lopun taulukosta on myös mahdollista poimia itselle sopivia hoitotuotteita unettomuuteen, uupumukseen, jännitysniska kipuihin jne., jotka kaikki ovat hyvin yleisiä juuri stressistä johtuvia ongelmia.

Näin alkuun voisin ehdottaa tuttua ”laske kymmeneen” -harjoitusta tehostettuna, kun oikein paineet pakkaavat päälle. Laske jokainen uloshengityksesi yhdestä kymmeneen ja palaa takaisin kymmenestä yhteen. Jos keskittyminen herpaantuu ja lasku menee sekaisin – älä siitä stressaa – palaa takaisin ja aloita alusta. Anna hengityksen kulkea vapaasti niin ettei laskeminen määritä rytmiä vaan laske hengityksen rytmissä ja tunnustele hengitysilman kulkua nenässä ja keuhkoissa ja tunne miten olosi helpottuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti