torstai 17. kesäkuuta 2010

Valoa yötä päivää, tuoksujen runsautta, hyvää oloa ja vauhdikasta menoa

Välillä kaikkea tätä hyvää saattaa kuitenkin olla liikaa. Olenkin poiminut kesän hyvää oloa ylläpitäviä kehittämiäni hoitotuotteita tämän postauksen aiheeksi.

Tällä hetkellä ”lempparini” tietenkin ovat Lady Grace -tuotteet. Niiden ihanan pehmeät ja naiselliset tuoksut hellivät tunteitamme vaikka emme tiedostaisi tarvitsevamme niitä. Kuten jossain aikaisemmassa postauksessa mainitsin, ne ovat kuin arvokkaita hajuvesiä – ja niitä voi myös käyttää kuin hajuvesiä. Kokeile vaikka Positive Spirit lotionia, se karkoittaa kesä-bluesin, jos se sattuu iskemään päälle.

Valitsin kaksi muuta Lady Grace -tuotetta, josta hyvän mielen lisäksi saa myös fyysistä hyvinvointia.

Kun valoa on ylenpalttisesti eikä millään malttaisi mennä nukkumaan, ja seuraavana päivänä olisikin aktiviteetin aika, silloin Energy Boost on oikea aine. Levitä sitä pohkeisiin (nehän tuuppaavat sinua eteenpäin), alaselkään (kun alaselkä on väsynyt ei jaksa mitään, eikä mikään tunnu miltään) ja lopuksi vielä rintakehälle ja kaulalle, niin mielesikin saa siivet.

Minä rakastan lukemista ja sudokujen tekemistä silloin kun minulla on niihin mahdollisuus. Ongelmana on, että kun keskittyy johonkin, asennot saattavat olla vähintäänkin hankalat ja niskat jumittuvat. Tension Neck lotion on loistava aine tiukkoihin ja kipuileviin niskalihaksiin ja se tuo mukanaan sellaisen rauhaisan olotilan niin kuin kesäsauna ja järvenranta.

Kesällä varsinkin lasten kanssa elellessä tapahtuu pieniä haavereita, polvet kolhiintuu, menee tikku sormeen tai ötökät syövät. Kaikkiin näihin sopii Tea-tree plus. Se on Plus siksi, että olemme lisänneet Tea-tree-öljyyn laventelia hoitamaan ja hellimään ihoa, oliivinlehtiuutetta sen antiseptisuuden ja ihoa hoitavan ominaisuutensa takia, ja laimentaneet sen valmiiksi helpottaaksemme sen käyttöä. Se on siis valmis käytettäväksi sellaisenaan – ei tarvitse enää laimentaa, kuten Tea treen eteeriselle öljylle pitää aina tehdä ennen iholle laittamista.

Innokasta liikkujaa kesä innostaa liikkumaan enemmän. Varsinkin alussa saatamme tehdä yli voimiemme ja tuloksena on muutaman päivän tai jopa viikon tauko rakastettuun liikuntaan. Minäpä kerron teille viime viikonlopun kokemukseni.

Tyttäreni Maija Grace on Suomen huippu zumba-ohjaaja (vaikka äitinä voinkin olla jäävi näin sanomaan). Viime perjantaina ja lauantaina hänen studiollaan Turussa oli zumba-ohjaajien koulutus, jota Donna Giffen oli tullut Englannista vetämään. Minä olin yksi koulutettavista! Täytyy myöntää, että perjantain ensimmäisen tunnin, Master classin, jälkeen en ollut aivan varma selviytyisinkö siinä vauhdissa ja rytmissä kahta päivää… Kuitenkin lauantain viimeinenkin tunti meni samalla vauhdilla viimeiseen hyppyyn asti. Tänään, maanantaina vain pohkeeni ovat hieman tukkoiset.

Myönnän, että sen ensimmäisen tunnin jälkeen käytin melkoisen määrän säännöllisin välein Sport Power geeliä selkään, reisiin ja pohkeisiin ja olen nyt Official Zumba Instructor at the basic level. Taas kerran kaikkien näiden vuosien jälkeenkin nämä aineet ovat yllättäneet minut. Vaikka olen itse Sport Powerin kehittänyt ja tiedän sen olevan tehokas, en ihan näin positiivista kokemusta kuitenkaan osannut odottaa.

Kokeilkaa kesäliikunnasta innostuneet – ei treenit takkuile!

Me naiset haluamme aina silloin tällöin tehdä jotain mukavaa ja hassua. Mikäs sen hauskempaa kuin turvesauna ja järvi tai meri missä pestä turve pois. Aroma Vartaloturve sisältää sekä kasvi- että eteerisiä öljyjä lisättynä kotimaiseen luonnontilasta nostettuun turpeeseen. Se on virkistävä, ihoa hoitava ja puhdistava. Kasvirasvaöljyjen ansiosta se ei helposti kuivu saunassa iholle ja irtoaa myös viileässä vedessä. Olemme pakanneet sen 250 g annospusseihin, joka riittää koko vartalolle.

Vielä viimeiseksi täytyy mainita Laventelivesi ja laventelin eteerinen öljy. Niistä muodostuu joka paikan ensiapu.  Laventelivesi viilentää ja rauhoittaa ihoa, jos on unohtunut nauttimaan auringosta liian pitkäksi aikaa. Se sopii käytettäväksi kaikille n. seitsemästä vuodesta ylöspäin. En kuitenkaan suosittele sitä enkä muitakaan eteerisiä öljyjä sisältäviä hoitoaineita raskaana oleville - tai imettäville äideille enkä pienille vauvoille. 

Hyttyset karttavat Laventelin eteeristä öljyä. Se ei kuitenkaan ole 100 %  hyttyskarkote, mutta jos hyttynen sattuu puremaan, on laventeli erittäin  hyvä apu lievittämään pistoksen tuomaa ärsytystä ja kutinaa. Perheen pienimmille ehdotan käytettäväksi yllämainittua Tea tree plussaa yksi tippa kerrallaan tarkasti pureman päälle laitettuna.

Näillä pitäisi selvitä kesän pienistä murheista. Aurinkoa, valoa ja iloa meille kaikille!

2 kommenttia:

 1. Hei Ulla-Maija,

  Voisitko kertoa, mikä tuote rauhoittaisi ihoa, kun siltä poistaa ihokarvoja? Esim. bikinirajassa herkkä iho ärtyy ja tulehtuu helposti, vaikka miten yrittäisi pitää huolen epilaattorin ja ihon puhtaudesta.

  Kiitos etukäteen vastauksesta!

  VastaaPoista
 2. Paras hoitoaine ärtyneelle ja tulehtuneelle iholle on Tea-Tree Plus. Taputtele sitä hoitoa tarvitsevalle alueelle 3-4 kertaa päivässä kunnes iho on tervehtynyt.
  Jos iho tuntuu kuivalta ja tiukalta käytä AromaTyrni voidetta. Sen voi levittää alueelle n. puoli tuntia Tea-Tree Plussan jälkeen.

  Hyvän olon terveisin
  Ulla-Maija

  VastaaPoista