torstai 5. elokuuta 2010

Tervetuloa elokuu

Joissain kielissä kielellä kuukausien nimet kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Tänä aamuna minusta tuntui, että niin pitäisi olla myös suomeksi, kun jokaisella kuukaudella on oma ”persoonallisuutensa” ja tuoksunsa.  Näin kesäkuukausina tuoksut ovat helpommin tunnistettavissa kuin syksyn ja talven kuukausina. Kesäkuu on täynnä omenan-, pihlajan- ja mesiangervon kukkia ja nokkosen pistävää tuoreutta. Heinäkuu nimensä mukaan tuoksuu niittyjen heinille, ja elokuu jo aavistelee siementen, marjojen ja hedelmien kypsiä tuoksuja.

Viikonloppuna ennen juhannusta pidimme UMG-Wellness terapeuttikoulutuksen fytoterapia-kurssiosuuden. Tuttuun tapaan vierailimme Turun Apteekkimuseossa, joka herättää kiinnostusta kaikkine vanhoine kirurgin työkaluineen, tislauslaitteineen ja tunnistamattomiksi kuivuneine yrtteineen.

Tänä vuonna emme päässeet yrttimaalleni tutustumaan yrtteihin luonnossa taloremonttimme takia. Kävimme sen sijaan Ruissalossa Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan hyötykasvimaalla tutustumassa siellä oleviin aromaattisiin kasveihin, joista muualla maailmassa tislataan eteerisiä öljyjä. Pohdimme mikä yrtti kullekin sopisi itsehoitoon ja päädyimme tekemään Leilan suunnitteleman puhdistuskuurin. Vertailemme sitten syksyn tullen miten hoito tepsi meihin kuhunkin.

Kokeile itsekin:
- Siankärsämö tee puhdistaa ja vahvistaa.
- Mesiangervo hauteena tai jalkakylpynä poistaa nesteitä.
- Nokkonen viherjauheena tukee immuunipuolustusta.
- Mustikka marjoina ilman sokeria normalisoi suolen toimintaa.

Jos yrtit tuntuvat vierailta kokeile Lady Grace -tuotesarjan tuotteita. Niillä saat samoja fyysisiä vaikutuksia sekä hyvää mieltä ja pirteyttä ja ihanan tuoksun ihollesi. Energy boostia antamaan puhtia ja Fluid balancea nesteitä poistamaan.

Kesäaikaan saattaa tulla syötyä mitä sattuu milloin sattuu ja keho reagoi turvotuksilla ja hidastuneella suolen toiminnalla. Näiden yhteisvaikutuksena on usein selluliitti. Aromatican Selluliittigeelit ovat itsehoitotuotteina mainioita selluliitin poistamiseen ja samalla ne poistavat nestettä ja aktivoivat kuonan poistoa. Olo helpottuu heti.

Heinäkuussa teimme tuttavuutta uuden Vierumäki Resort and Span kanssa. Se on kaunis, tyylikkään rauhallinen ja hyvinkin kansainvälistä tasoa edustava uusi kylpylä, jonka henkilökunta on erittäin ystävällistä ja osaavaa.  Toistaiseksi olen siellä kouluttanut henkilökunnan tekemään Stressiniska-hoidon ja myöhemmin syksyksi olemme suunnitelleet Selluliittihoitoa. Spa-vastaanoton läheisyydessä myös pieni myymälä, josta on saatavissa mm. UMG Wellness Sport sekä Lady Grace tuotteita. Vierumäen ja Vierumäki Resort  Span muuhun erittäin monipuoliseen tarjontaan voit tutustua heidän nettisivuiltaan www.vierumaki.fi

Kesän harvinainen lämpö hoiti suomalaisia niin kuin myös muita eurooppalaisia ja hymyt olivat herkässä. Aurinko hellii, valaisee ja vahvistaa meitä vielä muutaman viikon vaikka päivät ovat jo lyhentymässä. Nyt alkavat metsät ja puutarhat olla täynnä marjoja ja hedelmiä. Niillä voi tankata vitamiineja ja flavonoideja syksyn ja talven varalle pitämään meidät hyvin voivina ja tyytyväisinä hellimällä aistejamme ja kehoamme sekä vahvistamalla immuunipuolustustamme.

Lempeän lämpöisiä tuoksuvia tuokioita toivotellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti