perjantai 13. elokuuta 2010

Spa-asiaa kotoa ja maailmalta

Suomalaiset kylpylät ovat muuttuneet kymmenessä vuodessa reilusti. Olen seurannut niiden toimintaa samalla, kun olen kehittänyt UMG Wellness -hoitoja ja tuotteita kylpylöille. Osa kylpylöistä on reagoinut veteraaniasiakkaiden vähenemiseen ja kehittänyt toimintaansa hyvinvointipalveluiden tuottajiksi.

Olemme taas uudessa suuressa muutoksessa kun spa- ja kylpyläpalveluja käyttävät asiakkaat tulevat tietoisemmiksi tarjonnasta ja vaativimmiksi laadun suhteen. Muutosvalmius ja tahto ovat kehityksen kärjessä pysymisen ja kasvavan asiakaskunnan ehto.

Wellness, Spa ja kylpylät ovat nopeasti kasvava palvelualue maailmalla. Seuratessani näitä trendejä olen parin viime vuoden aikana todennut, että maailmanlaajuisesti asiakkaat kiinnittävät huomionsa enenevästi henkilökunnan ammattitaitoon. Samoin hoidon kokonaisuus asiakkaan kohtaamisesta hoitohuoneen sisustukseen ovat suuren vaativan tarkkailun kohteena. Miellyttävän muiston ja tunnelman, hoitojen tehon ja vaikuttavuuden tulee jatkua hoitohuoneen ulkopuolelle ja itsehoitotuotteina kotiin asti.

Vahvasti nouseva Spa- ja kylpylätrendi on myös ekologisuus. Ilmastonmuutos on herättänyt asiakkaat valitsemaan hoitopaikkoja ja hoitoja, jotka huomioivat sen miten hoitoon liittyvät eri osa- alueet vaikuttavat koko maapallon ekosysteemeihin. Toivon, että tähän ekologiseen trendiin kuuluu osana myös se, että hoitoja ei tarvitse lähteä hakemaan toiselta puolelta maailmaa, vaan osaamme vastata tähänkin tarpeeseen ja pitää suomalaiset suomalaisissa hoitoloissa ja kylpylöissä.

Visuaalisena muutoksena Spa- ja kylpylärakenteissa ja sisustuksessa näkyy se, miten eksoottisia tunnelmia lainataan kaikista maailman kolkista kaikkiin maailman kolkkiin. Yksinkertaista kauneutta puusta, voimaa kivistä, pehmeitä muotoja ja kankaita, paljon vesi designia ja sateenkaaren värejä hallitusti ja vaikuttavasti. Estetiikka on huipussaan kylpylämaailman kehityksessä.

Vierailuni eräässä kylpylässä Englannissa kuvaa hyvän palvelun osa-alueita. Suuren vehreän alueen keskellä seisoi arkkitehtuurisesti kaunis, rauhallisen näköinen rakennus. Sisällä pehmeät tuoksut ja lempeä musiikki ja harmoninen tila herättivät aistini ja kutsuivat eteenpäin.

Jokainen paikalla ollut henkilökunnan jäsen kohotti katseensa tervehtimään hymyllä. Vastaanoton tuolla puolen ennen pukuhuonetta oli esillä kaunis taulu, jossa toivotettiin tervetuloa hiljaiseen tilaan, missä arvostetaan jokaisen yksityisyyttä. Siitä eteenpäin kaikkialla hiljaisuus oli käsin kosketeltavaa, vain etäinen veden solina piti seuraa.  Hoitohuoneet tervehtivät kukin ja kynttilöin sekä kutsuivat huolellisesti valmistellulle hoitopöydälle. Tarkkaan suunnitellut hoitorituaalit auttavat asiakkaan heti ensi kohtaamisesta levollisen rauhalliseen ja turvallisen luottavaiseen olotilaan. Siitä herätään vasta kun ovi jälleen sulkeutuu selän takana. Tyytyväinen olotila jatkuu koko loppupäivän ja palautuu mieleen kotona mukaan ostetun tuotteen myötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti