torstai 7. lokakuuta 2010

Mikä saa sinut kokemaan iloa?

Viime viikko oli ihana, aurinkoa maanantaista perjantaihin ja samaa on luvattu vielä alkavallekin viikolle. Iloa syksyn valosta, kuulaista syyspäivistä ja pienestä aamupakkasesta joka herätti ja nosti hymyn kasvoilleni.
Vuodenajan muutokset tuottavat minulle iloa. Pieni pisara iloa on tarpeellinen joka päivälle. Kaikki voivat kokea sen, miten ilo ja nauru vähentävät stressin tunneta ja lisäävät hyvän olon kokemusta. Ilo on tarttuvaa ja riittävästi ilon pisaroita synnyttää virran.

Olemme syyskuun lopussa ja silti aurinko lämmittää ja antaa valoaan. Toistaiseksi iltojen ja aamujen pimeneminen ei ole rasittanut. Vaikkakin iltaisin jo ennen kymmentä tuntuu siltä, että olisi pitänyt olla nukkumassa jo kauan sitten kun pimeyttä on ollut jo niin pitkään. Onhan se kyllä niin, että ei olisi lainkaan haitallista mennä nukkumaan ennen kymmentä. Kiinalaisen hyvän olon ajattelun mukaan juuri nuo kaksi nukuttua tuntia ennen puolta yötä tarvitaan ylläpitämään terveyttämme. Siten myös aamulla on helpompi nousta aiemmin ja aloittaa päivä ilman hätiköintiä.

Mikä saa sinut tuntemaan iloa? Hymy lapsen kasvoilla, lämmin halaus, liikunta, hyvä ruoka, uusi meikki, hyvä kirja? Etsi ja tee niitä asioita jotka tuottavat sinulle iloa. Ilo antaa energiaa ja pitää terveenä.
Ilo tuo hymyn kasvoillesi ja aktivoi kasvolihaksesi. Hymy on kauneudenhoitoa! Se on jatkuva kasvojen kohotus. Katso peilistä ja näe se itse.

Uuden oppiminen voi myös tuoda iloa. Syksy on erityisen hyvää aikaa siihen, Minulle oppimisen satoa tänä syksynä on toistaiseksi ollut kuunnella huippuasiantuntijoita Turun ammattikorkeakoulun ”Hot Stones of Wellness business” ja Hämeenlinnan ammattikorkeakoulun ”Approaches to Multisensory-work” kansainvälisissä seminaareissa. On todella inspiroivaa kuunnella asiantuntijoita, jotka palavat työlleen, ja ihastua heidän tiedostaan ja oivalluksistaan.

Aromaticassa olemme kokeneet iloa kaikista niistä ihmisistä jotka ovat olleet innostuneita lokakuussa alkavasta UMG-Wellness terapeutti koulutuksesta. Kurssi on täynnä ja jo nyt on useita odottamassa seuraavan koulutuksen alkamista.

Iloa ja syksyn valoa toivottaen
Ulla-Maija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti