perjantai 7. toukokuuta 2010

On aika onnitella Äitejä

Äitienpäivän kynnyksellä pohdin mitä se onnellisuus kullekin äidille tarkoittaa. Ehkä toivomme hemmottelua ja huolenpitoa läheisiltämme, suurta ruusukimppua puolisolta tai hyvänolon päivää kylpylässä yksin tai koko perheen kanssa. Tärkeää kuitenkin on se, että meitä muistetaan.

Miettiessäni tätä jokavuotista äitien ja kevään ilmentymisen juhlaa olen jo monta vuotta joutunut haikeana toteamaan, että minullapa ei enää ole äitiä, jota muistaa ja kiittää hemmotteluin.
Voin kuitenkin tehdä niin kuin hän teki. Onnittelen tytärtäni, joka nyt puolestaan on äiti ja jolle lapset, silmät kirkkaina ja kiitosta ja hyväksymistä odottavina tuovat kerhossa tai koulussa tekemiään kortteja ja lahjoa äitienpäivän aamuna.

Muistan tässä erään aamun, kun minun lapseni olivat pieniä. En ole varma oliko se äitienpäivä aamu mutta kevään aikaa kuitenkin. Sänkymme viereen ilmesty kaksi pientä ihmistä toisella isolla tarjottimella kaksi kuppia, joissa valmiiksi laitetut teepussit ja sokeriastia. Pienemmällä lautanen jossa oli kaksi ruisleivän palasta. Tee oli tehty kylmään veteen ja ruisleivillä ei mitään päällä, mutta miten ihanalta se tuntuikaan. (Mausta en mene sanomaan mitään).

Kun puhutaan äideistä, niin melkein voisin sanoa, että meidän ilomme ja onnemme kokemukset syntyvät pienistä asioista.

Onnellisen äitienpäivän toivotukset kaikille äideille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti