tiistai 25. toukokuuta 2010

Tuoksuja tunteille hormonien rauhoittamiseksi

Totesin viime viikolla totesin naisten kokevan PMS-oireina ahdistusta, ärtymystä, raivoa, itkuisuutta ja sukupuolista haluttomuutta, tarvetta vetäytyä yksin olemiseen, hiljaisuuden tarvetta jne. Nämä mielialan vaihtelut ja niiden kontrolloiminen ovat uuvuttavia. Ja kun kontrolli ei aina toimi ne voivat aiheuttaa hämmennystä ja yllättäviä tilanteita sekä työssä että kotona.

PMS-oireet vaikuttavat stressin tavoin naisen elimistössä. Stressaavissa tilanteissa naisilla aktivoituu aivojen limbinen alue, joka on suorassa yhteydessä hajuaistin kanssa ja vaikuttaa mielialoihimme tuoksuilla. Kokeile miten joku tuoksu josta pidät kohottaa, tyynnyttää, virkistää, rauhoittaa tai vaikka selkeyttävää mieltäsi sen mukaan mikä sen tuoksun rakenne on.

Jokaisella meistä on oma tuoksu/hajuviitekartta, joka on kehittynyt koko elämän aikana tunnistetuista tuoksuista ja niihin liittyvistä kokemuksista, hyvistä tai pahoista. Näin tuoksut herättävät meissä tunteita vaikka emme muistaisikaan tuoksun lähdettä.

Lady Grace wellness -sarjan kolmeen hormonaalisen järjestelmän tasapainoon vaikuttaviin tuotteisiin olen rakentanut tuoksukokonaisuuden kuin arvokkaan hajuveden, jonka tarkoitus on vaikuttaa tunnetiloihin hajuaistin välityksellä. Kussakin tuotteessa jokainen eteerinen öljy antaa oman vivahteensa ja tunnelmansa tuoksuun sekä vaikutuksensa sinuun.

Esimerkiksi PMS-emulsion eteeristen öljyjen vaikutukset voisin kuvata näin;
Appelsiinin kukka on ”cool”. Sen tehtävä tässä on selkeyttää ajatusta. Francinsense on karhean kuiva. Se puolestaan rauhoittaa mieltä syventämällä hengitystä. Se on todella vanha ja kallisarvoinen aine ja käytetään vieläkin ortodokseissa ja katolisessa kirkossa suitsukkeissa. Katajasta sanotaan suomalaisessa sananlaskussa, että se parantaa kaikki vaivat. Se on kuin sininen valo joka kirkastaa ja puhdistaa. Männystä Dr. Bach, Bachin kukkauutteiden kehittäjä, sanoo, että se poistaa syyllisyyden tunteita. Sen tuoksussa on voimaa ja antiseptista tuntumaa. Piparminttu piristää ja May chaning kirpeä sitruuna herättää ja tuo iloa. Ylang ylangin yksi ominaisuus on että se lievittää ärtymystä ja kiukkua.

Kun käytät niitä, levitä ne ensin rintakehälle ja kaulalle niin, että kehosi lämmittää sen ja kohottaa tuoksun sieraimiisi ja helpottaa oloasi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti